Strelec na policista še naprej v priporu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ljubljansko sodišče je Dušanu Petrovčiču, ki je avgusta ustrelil policista Damijana Kukoviča, za mesec dni podaljšalo pripor.
Oglej si celoten članek

Dušan Petrovčič, v času streljanja pripadik Slovenske vojske, pripor prestaja v enoti za forenzično psihiatrijo v UKC Maribor. Petrovčiču je preiskovalna sodnica enomesečni pripor odredila 27. avgusta.

Ljubljansko okrožno tožilstvo je kmalu pri prijetju Petrovčiča vložilo zahtevo za preiskavo zaradi treh očitanih kaznivih dejanj; poskusa kaznivega dejanja ropa, kaznivega dejanja umora in poskusa kaznivega dejanja umora. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so potrdili, da je sodna preiskava tudi že uvedena.

Spomnimo; Petrovčiča sta 22. avgusta v Litiji ustavila policista, ker ni bil pripet z varnostnim pasom. Ko je k avtomobilu pristopil policist Damijan Kukovič, ga je Petrovčič ustrelil, Kukovič pa je za posledicami ran po nekaj dneh v bolnišnici umrl.

V takratnem streljanju je bil poškodovan tudi Petrovčič, ki so ga sprva pripeljali v zdravniško oskrbo, po odpustu iz bolnišnice pa so ga z ovadbo zaradi kaznivega dejanja umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Poslali so ga na oddelek za forenzično psihiatrijo UKC Maribor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.