Slovenija
26 ogledov

Strelec na policista še naprej v priporu

Streljanje na policista v Litiji Saša Despot
Ljubljansko sodišče je Dušanu Petrovčiču, ki je avgusta ustrelil policista Damijana Kukoviča, za mesec dni podaljšalo pripor.

Dušan Petrovčič, v času streljanja pripadik Slovenske vojske, pripor prestaja v enoti za forenzično psihiatrijo v UKC Maribor. Petrovčiču je preiskovalna sodnica enomesečni pripor odredila 27. avgusta.

Ljubljansko okrožno tožilstvo je kmalu pri prijetju Petrovčiča vložilo zahtevo za preiskavo zaradi treh očitanih kaznivih dejanj; poskusa kaznivega dejanja ropa, kaznivega dejanja umora in poskusa kaznivega dejanja umora. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so potrdili, da je sodna preiskava tudi že uvedena.

Spomnimo; Petrovčiča sta 22. avgusta v Litiji ustavila policista, ker ni bil pripet z varnostnim pasom. Ko je k avtomobilu pristopil policist Damijan Kukovič, ga je Petrovčič ustrelil, Kukovič pa je za posledicami ran po nekaj dneh v bolnišnici umrl.

V takratnem streljanju je bil poškodovan tudi Petrovčič, ki so ga sprva pripeljali v zdravniško oskrbo, po odpustu iz bolnišnice pa so ga z ovadbo zaradi kaznivega dejanja umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Poslali so ga na oddelek za forenzično psihiatrijo UKC Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.