Streljal zaradi jeze

Foto: Žurnal24 Oba obtožena – Zdravko Šoba in Tomaž Starina – sta dejanje ves čas zanikala. (Fo
Obračun. Tarča streljanja je bil Jevševar, skupil pa jo je Ribič.
Oglej si celoten članek

Danes se bom lažje vrnil v Radeče. Če nič drugega, gre vsaj za moralno zadoščenje,” je po odhodu iz sodne dvorane dejal Tone Ribič, oče oškodovanca, na katerega je 10. oktobra leta 1993 v Radečah streljal Zdravko Šoba.

Dejanje je storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, a zavestno in hote. S kalašnikom je streljal proti Robertu Ribiču in Branku Jevševarju. Zadel je le Ribiča, ki je dobil tako hude poškodbe, da bo posledice čutil vse življenje,” je v razglasitvi sodbe poudarila predsednica senata Marjana Topolovec Dolinšek.

Tokrat obsojena oba
Senat je za dve kaznivi dejanji poskusa umora Šobi prisodil enotno kazen – devet let zapora. Za krivega je bil spoznan tudi Tomaž Starina (brat Andrijane Starina Kosem), ki je Šobo napeljal k streljanju in ga pri tem tudi glasno spodbujal. Starini je senat za to prisodil šest let zapora, a sodba še ni pravnomočna.

Na ponovljenem sojenju, višje sodišče je namreč sodbo leta 2002, ko je bil na sedem let zapora obsojen zgolj Starina, v celoti razveljavilo, je sodišče preverjalo številne dodatne dokaze, prav tako je opravilo ogled kraja dogodka z rekonstrukcijo dogodka, znova so zaslišali razne izvedence in številne priče. “Motiv za dejanje je bila jeza, saj je šlo za obračun med dvema združbama zaradi mamil, denarja in prevlade,” je v obrazložitvi pojasnila Topolovec Dolinškova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.