Stres ob prazniku o cerkvi in državi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Katoliška cerkev z mašami počastila dan državnosti.
Oglej si celoten članek

Dan državnosti je z mašami za domovino počastila tudi Katoliška cerkev. Ljubljanski nadškov metropolit Anton Stres je skupaj s slovenskimi škofi mašo vodil ob 18. uri v ljubljanski stolnici.

V nagovoru se je Stres med drugim dotaknil odnosa med cerkvijo in državo, ki ima, kot je dejal, "svoj izvir v samem Jezusovem nauku". "Tega razlikovanja se ne bojimo, ne moremo pa sprejeti, da se to načelo uporablja za omejevanje delovanja Cerkve," je povedal. "Eno je gotovo: načelo, po katerem sta Cerkev in država med seboj neodvisni in samostojni, ne opravičuje nobenega omejevanja delovanja Cerkve in njene navzočnosti v človeški družbi, nobenega potiskanja na rob družbe in v strogo zasebnost posameznikovega življenja."

Ob tem je spomnil, da se tudi Jezus ni skrival v zasebnost, ampak je "hodil od mesta do mesta in od vasi do vasi, oznanjal in razglašal evangelij o Božjem kraljestvu"

Maše za domovino so sicer potekale tudi po drugih slovenskih cerkvah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:51 24. Junij 2013.

    Srce je kompas ali rdeča zvezda spet deli<br />Maša za domovino je kajpak potekala drugje kot osrednja državna proslava; JJ …

  • 22:17 24. Junij 2013.

    ...kaj ima ta bedak za govort?

  • 21:51 24. Junij 2013.

    ...."hodil od mesta do mesta in od vasi do vasi, oznanjal in razglašal evangelij o Božjem kraljestvu"...... Razlika med Jezusovim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.