Stres poziva, Erniša ne

Foto: Dejan Mijović Anton Stres Foto: Boštjan Tacol Geza Erniša
Agitacija. Katoliška cerkev “nezavezujoče vabi”, evangeličani pa puščajo prosto izbiro. Primc želi, da bi lastniki utišali Žurnal
Oglej si celoten članek

Letaki. Letak s pozivom k oddaji podpisa v podporo razpisu referenduma o družinskem zakoniku so pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) izdali, da bi vernike “nezavezujoče povabili” k zbiranju podpisov.

Z molitvijo in podpisom

Prejšnji teden smo v okviru podpore civilnodružbenim organizacijam pripravili posebno molitev in spremno besedilo slovenskih škofov. V njem smo vernike nezavezujoče povabili, da se z molitvijo in s podpisom zavzamejo za vrednoto družine ter pravico vsakega otroka do očeta in matere ter tako podprejo pravico vseh državljanov, da se na referendumu opredelijo do družinskega zakonika,” so svojo namero pojasnili pri komisiji Pravičnost in mir pri SŠK.

Evangeličani drugače

Geza Erniša, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji, nam je povedal, da tudi v njihovi cerkvi zagovarjajo heteroseksualno družino. “Nismo pa posebej pozivali naših vernikov, naj se na tak ali drugačen način opredelijo do vprašanja. To naj vsak uredi individualno, po lastni vesti in presoji,” je dejal Erniša. “To ni običajen način delovanja naše cerkve,” je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 18:56 2. September 2011.

    ne pozabiti na zvon 1, ki je njihov in o tem stene molčijo ... bljek, da kozlaš

  • 18:55 2. September 2011.

    Rode naj malo pobrska, s kom je nekoč sexu ...in če nima slab spomin in malo vesti bo spregledal in …

  • 18:53 2. September 2011.

    no to je slika naše cerkve in njohova glavna dožnost je boriti se proti ZLU...začnite takoj se boriti proti sebi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.