˝Strinjava se, da se ne strinjava˝

Foto: Žurnal24 Po Žbogarjevih besedah problema ni začela Slovenija.
Slovenski zunanji minister Samuel Žbogar je po srečanju z avstrijskim kolegom Michaelom Spindeleggerjem dejal, da se glede Avstrijske državne pogodbe strinjata, da se ne strinjata.
Oglej si celoten članek

˝Z avstrijskim kolegom sva se v redu pogovorila. Strinjava se, da se ne strinjava, kar se tiče ADP,˝ je dejal minister Žbogar. ˝Glede drugih stvari pa sva razmišljala o tem, da začnemo iskati pot iz zagat v zvezi z manjšino. Tako da neke ideje sva izmenjala in v naslednjih dneh in tednih bova poskušala na tem narediti nek napredek,˝ je še povedal.

Tudi avstrijski minister je v izjavi za avstrijske medije v Stockholmu povedal enako - da se z Žbogarjem ˝strinjata, da se ne strinjata o interpretaciji pogodbe˝. Spindelegger je sicer ob prihodu na srečanje v švedski prestolnici dejal, da je odprt za pogovore in da je za reševanje problemov ključno ˝dobro vzdušje˝ med državama, ki po njegovih besedah obstaja.

Slovenija in Avstrija se razhajata v mnenju, ali je Slovenija pravna naslednica po ADP. Slovenija vztraja, da je, potem ko je Spindelegger v ponedeljek v pogovoru za časnik Die Presse to zanikal. Dodal je sicer, da pa to ne spreminja dejstva, ˝da imamo obveznost izpolniti ADP˝. Rešitev naj bi našli v konsenzu na avstrijskem Koroškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.