Slovenija
4 ogledov

˝Strinjava se, da se ne strinjava˝

Po Žbogarjevih besedah problema ni začela Slovenija. Žurnal24 main
Slovenski zunanji minister Samuel Žbogar je po srečanju z avstrijskim kolegom Michaelom Spindeleggerjem dejal, da se glede Avstrijske državne pogodbe strinjata, da se ne strinjata.

˝Z avstrijskim kolegom sva se v redu pogovorila. Strinjava se, da se ne strinjava, kar se tiče ADP,˝ je dejal minister Žbogar. ˝Glede drugih stvari pa sva razmišljala o tem, da začnemo iskati pot iz zagat v zvezi z manjšino. Tako da neke ideje sva izmenjala in v naslednjih dneh in tednih bova poskušala na tem narediti nek napredek,˝ je še povedal.

Tudi avstrijski minister je v izjavi za avstrijske medije v Stockholmu povedal enako - da se z Žbogarjem ˝strinjata, da se ne strinjata o interpretaciji pogodbe˝. Spindelegger je sicer ob prihodu na srečanje v švedski prestolnici dejal, da je odprt za pogovore in da je za reševanje problemov ključno ˝dobro vzdušje˝ med državama, ki po njegovih besedah obstaja.

Slovenija in Avstrija se razhajata v mnenju, ali je Slovenija pravna naslednica po ADP. Slovenija vztraja, da je, potem ko je Spindelegger v ponedeljek v pogovoru za časnik Die Presse to zanikal. Dodal je sicer, da pa to ne spreminja dejstva, ˝da imamo obveznost izpolniti ADP˝. Rešitev naj bi našli v konsenzu na avstrijskem Koroškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.