Stroji bodo samevali

Foto: Žurnal24 delavec tovarna proizvodnja bobo
Okoli 40 tisoč delavcev, članov sindikata kovinske in elektroindustrije (SKEI), bo v petek med 6. in 23. uro stavkalo.
Oglej si celoten članek

To je na današnji seji sklenil izvršni odbor sindikata, potem ko so pri delodajalcih naleteli na gluha ušesa za svoje zahteve. SKEI od delodajalcev zahteva dvig najnižje izplačane plače na 600 evrov neto in izplačilo dodatka v višini 150 evrov bruto.

Po predlogu so po lastnih besedah doživeli vrsto kritik o tem, kako nerazumni so, na nasprotni strani pa ni bilo odziva, kakšne zahteve bi bile primerne, je pojasnila predsednica sindikata Lidija Jerkič.

"V omenjenih panogah je trenutno zaposlenih 81 tisoč delavcev, v letošnjem letu oziroma od začetka krize je poniknilo približno 20 tisoč delovnih mest," je dejala in dodala, da je članov SKEI nekaj manj kot 40 tisoč. Od njih pričakuje, da bodo v stavki sodelovali, k njej pa vabi tudi nečlane.

Stavkali bodo ...
Po hitri oceni se bodo med sto večjimi podjetji stavki med drugim pridružili v Metalu Ravne, Preventu Prevalje, Livarni Vuzenica, Impolu, MLM, Cimosu Tam, Etiju, Litostroju Power, Titanu, Magnetih, Fotoni, Rotomatiki, Klimi, Kovinoplastiki Lož, Cimosu Koper, Livu, Tomosu, Lami, Kladivarju, Tokosu, TPV Brežice, Metalni Senovi, Štorah Steel, Iskri Avtoelektriki, Iskri Kondenzatorjih, Livarju Črnomelj in Gorenju.

Strojev ne bodo ustavili povsod
Stavke pa med drugim ne bo v Podkrižniku v Velenju, Kolektorju, Uniorju, Arcontu, Unitechu v Škofji Loki, Carreri Optyl in Talumu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.