Stroške postopka bo plačala država

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Lažne pritožbe. Posameznikom, ki se izmikajo naloženi kazni, jih plačuje državna blagajna.
Oglej si celoten članek

Država za zdaj ne namerava denarno kaznovati posameznikov, ki vlagajo neresnične in izmišljene pritožbe o delu policistov, da bi se s tem izognili kaznim zaradi različnih prekrškov. Tiste, ki tako zlorabljajo pravico do pritožb, lahko policija kljub vsemu preganja. “Obstajajo drugi ukrepi zaščite policista. Ena od njih je tudi vložitev kazenske ovadbe zoper pritožnika v primerih, ko gre za neresnične izjave, ki škodijo delu in ugledu policije ali policista samega,” poudarjajo na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

V pripravi nov zakon

Nov zakon o nalogah in pooblastilih policije, ki ga je vlada konec septembra poslala v obravnavo poslancem, predvideva, da MNZ zlonamernih pritožb sploh ne bo obravnavalo. Prav tako ne bo obravnavalo pritožb, če bo tudi iz preostalih dokazov o prekršku razvidno, da se pritožbeni postopek zlorablja. Stroške pritožbenega postopka bo še vedno kril državni proračun, pritožnik pa bi plačal le lastne stroške zaradi pritožbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.