Štrovsova izredna odpoved ni bila nezakonita

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Marko Štrovs v poravnavi z ministrstvom zaradi izredne odpovedi zaposlitve dobil trikrat manj, kot je zahteval sprva.
Oglej si celoten članek

"Vsekakor pa tudi g. Marko Štrovs ni bil prepričan v to, da bo sodišče odločilo v njegov prid, saj je v sodni poravnavi pristal na izplačilo odškodnine, ki je več kot štirikrat nižja od zahtevane (51.194,00 EUR)," so se na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve odzvali na članek o Marku Štrovsu, ki je trdil, da je bila izredna odpoved nezakonita, nato pa so v poravnavi dosegli, da se mu izplača 12 tisoč evrov odškodnine.

Štrovs trdi, da je na toliko manj pristal zaradi finančnega položaja v državi.

Na ministrstvu izpostavljajo, da Štrovsu niso nezakonito izredno odpovedali pogodbe o zaposlitvi, "temveč je bila izredna odpoved pogodbe podana v skladu z veljavnimi predpisi in po mnenju ministrstva pravilna in zakonita. Za ugotavljanje zakonitosti oziroma nezakonitosti izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi pa je pristojno edino delovno in socialno sodišče, ki pa v konkretnem primeru, glede na to, da je ministrstvo z Markom Štrovsom sklenilo sodno poravnavo, tega ni moglo presojati."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.