Slovenija
28 ogledov

Štrovsova izredna odpoved ni bila nezakonita

Stranka se mora preimenovati, je prepričan Štrovs. Žurnal24 main
Marko Štrovs v poravnavi z ministrstvom zaradi izredne odpovedi zaposlitve dobil trikrat manj, kot je zahteval sprva.

"Vsekakor pa tudi g. Marko Štrovs ni bil prepričan v to, da bo sodišče odločilo v njegov prid, saj je v sodni poravnavi pristal na izplačilo odškodnine, ki je več kot štirikrat nižja od zahtevane (51.194,00 EUR)," so se na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve odzvali na članek o Marku Štrovsu, ki je trdil, da je bila izredna odpoved nezakonita, nato pa so v poravnavi dosegli, da se mu izplača 12 tisoč evrov odškodnine.

Štrovs trdi, da je na toliko manj pristal zaradi finančnega položaja v državi.

Na ministrstvu izpostavljajo, da Štrovsu niso nezakonito izredno odpovedali pogodbe o zaposlitvi, "temveč je bila izredna odpoved pogodbe podana v skladu z veljavnimi predpisi in po mnenju ministrstva pravilna in zakonita. Za ugotavljanje zakonitosti oziroma nezakonitosti izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi pa je pristojno edino delovno in socialno sodišče, ki pa v konkretnem primeru, glede na to, da je ministrstvo z Markom Štrovsom sklenilo sodno poravnavo, tega ni moglo presojati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.