Za ta prekršek bistveno višje kazni

Foto: Anže Petkovšek telefoniranje med vožnjo Foto: Anže Petkovšek telefoniranje med vožnjo Foto: Anže Petkovšek telefoniranje med vožnjo
Za volanom boste zaradi zagrožene višine kazni za ta prekršek gotovo dvakrat razmislili.
Oglej si celoten članek

Agencija za varnost prometa je danes predstavila podatke o prometni varnosti v letu 2017 ter med drugim napovedala višje kazni za uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. 

"Prepričan sem, da so preventivne akcije glede uporabe mobilnih telefonov med vožnjo imele učinek," je povedal direktor agencije Igor Velov. "Ravnanje ljudi se spreminja, četudi v manjšem delu."

Slovenija "Po smrtnih žrtvah smo na ravni izpred 60 let"

Slovenski dokazi Edinstven slovenski eksperiment dokazal vpliv uporabe telefona na delovanje možganov voznikov

Pomembno se mu zdi, da so z akcijo praktično dokazali, kako nevarna je uporaba telefona med vožnjo. "Politika, odločevalci so razumeli, da je to problem," je dejal Velov in napovedal spremembo zakona o pravilih cestnega prometa, po kateri bo telefoniranje med vožnjo obravnavano drugače.

"Mi trdimo, da je uproaba mobilnega telefona med vožnjo hujši prekršek," je dejal direktor agencije. "Za hujši prekršek pa se dobi tri kazenske točke in 250 evrov globe."

Eksperiment agencije AVP testira, kako voznikovi možgani gledajo v napačno smer

Zdaj globa znaša 120 evrov, kazenskih točk pa se za kršitev ne dobi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 22:10 9. Januar 2018.

    Tako kot je Leon zapisal.Preprečiti budolavščino s telefoni, ko se vozi. Potem pa, ko povzroči nesrečo se pa vpletejo odvetniki …

  • 18:55 9. Januar 2018.

    Telefon niti ni težava, težave se začnejo z navigacijo, predvsem pa z vgrajeno multimedijo. Tam človek ne zaznava več okolice, …

  • 15:29 9. Januar 2018.

    V AMERIKI JIH NE KAZNUJEJO ZA UPORABO TELEFONA MED VOŽNJO.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.