Slovenija
25984 ogledov

Za ta prekršek bistveno višje kazni

telefoniranje med vožnjo
1/4
Anže Petkovšek
Za volanom boste zaradi zagrožene višine kazni za ta prekršek gotovo dvakrat razmislili.

Agencija za varnost prometa je danes predstavila podatke o prometni varnosti v letu 2017 ter med drugim napovedala višje kazni za uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. 

"Prepričan sem, da so preventivne akcije glede uporabe mobilnih telefonov med vožnjo imele učinek," je povedal direktor agencije Igor Velov. "Ravnanje ljudi se spreminja, četudi v manjšem delu."

Nesreča na avtocesti Slovenija "Po smrtnih žrtvah smo na ravni izpred 60 let" AVP in raziskava vpliva mobilnikov Slovenski dokazi Avto Edinstven slovenski eksperiment dokazal vpliv uporabe telefona na delovanje možganov voznikov

Pomembno se mu zdi, da so z akcijo praktično dokazali, kako nevarna je uporaba telefona med vožnjo. "Politika, odločevalci so razumeli, da je to problem," je dejal Velov in napovedal spremembo zakona o pravilih cestnega prometa, po kateri bo telefoniranje med vožnjo obravnavano drugače.

"Mi trdimo, da je uproaba mobilnega telefona med vožnjo hujši prekršek," je dejal direktor agencije. "Za hujši prekršek pa se dobi tri kazenske točke in 250 evrov globe."

AVP in raziskava vpliva mobilnikov Eksperiment agencije Avto AVP testira, kako voznikovi možgani gledajo v napačno smer

Zdaj globa znaša 120 evrov, kazenskih točk pa se za kršitev ne dobi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • borut54 22:10 09.januar 2018.

    Tako kot je Leon zapisal.Preprečiti budolavščino s telefoni, ko se vozi. Potem pa, ko povzroči nesrečo se pa vpletejo odvetniki in natvezijo zgodbo kot v ameriških kurčevih nadaljevankah. Vsak, ki je udeležen v prometni nesreči se mu mora pregledati avto ...prikaži večo in pregledati ali je uporabljal mobi. Ne pa čakati na odločbo sodišča. Če je toliko pizda, da uporablja telefon naj bo še toliko dec, da pove resnico, ne pa da je še večja pizda.

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:55 09.januar 2018.

    Telefon niti ni težava, težave se začnejo z navigacijo, predvsem pa z vgrajeno multimedijo. Tam človek ne zaznava več okolice, vključno s prostoročnim telefoniranjem, kjer še tisti mali procent možgan, ki vozi avtopilota nameniš pogovoru z armaturno ploščo. Včasih je ...prikaži več potrebno pogledati tudi kako se mamice preko vzvratnega ogledala pogovarjajo z otroškim sedežem na zadnji klopi in niti pod razno ne vidijo predse... ipd.. telefoni niso težava, težava so živali za volanom!

  • franke 15:29 09.januar 2018.

    V AMERIKI JIH NE KAZNUJEJO ZA UPORABO TELEFONA MED VOŽNJO.