Svet
18167 ogledov

Policija objavila pretresljiv posnetek

Telefoniranje med vožnjo
Mati in trije otroci so umrli, ker je voznik tovornjaka med vožnjo uporabljal telefon.

Britanska policija iz angleškega Surreya je objavila videoposnetek hude prometne nesreče, v kateri so življenje izgubili mati in trije otroci. S tem je želela voznike opozoriti na nevarnost uporabe mobilnih telefonov med vožnjo.

Nesreča se je zgodila 10. avgusta lansko leto, ko je voznik tovornjaka Tomasz Kroker z veliko hitrostijo trčil v avtomobil, ki ga je vozila Tracy Houghton

Na telefonu izbiral glasbo

Koker je nekaj sekund pred nesrečo pritiskal na tipkovnico svojega mobilnega telefona - poslušal je glasbo in izbiral naslednjo pesem. Tracy se je z avtomobilom, v katerem so bili tudi trije njeni otroci, vračala s kampiranja v Devonu. 

13-letni Ethan, 11-letna Josh, njuna mama Tracy ter pastorka Aimee  so umrli na kraju nesreče. 

Trenutek nepozornosti je dovolj

Četudi je telefoniranje med vožnjo prepovedano, se veliko ljudi na to ne ozira in uporablja telefon, ne da bi se zavedali, v kakšno nevarnost lahko s trenutkom nepozornosti spravijo sebe in druge udeležence prometa. 

Da bi dvignila samozavedanje o nevarnosti vožnje s telefonom v roki, je policija v Surreyu javnosti predstavila pretresljiv video, v katerem so vidne posledice prometne nesreče, ki jo je zaradi uporabe telefona med vožnjo povzročil 30-letni voznik. 

Zaradi njega so umrle štiri osebe, med njimi trije otroci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nergač 23:05 14.julij 2017.

    žurnalovci, sram vas bodi, lansko leto je cela eu tole predvajala, vi pa po letu dni....fuj

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:56 14.julij 2017.

    Tega je tudi pri nas absolutno preveč.......