Študente zanima pavziranje

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Študente zanima vse. Od bivanja, hrane do pavziranja. Pomoč na vsakem koraku.
Oglej si celoten članek

Študentska svetovalnica na brezplačen študentski telefon 080 98 67 prejeme ogromno vprašanj študentov. Največkrat sprašujejo:

- kako in kje se vpišejo v sistem subvencionirane študentske prehrane (SŠP) ter kaj vse potrebujejo za vpis (izjemni vpis v višji letnik, podaljšanje absolventskega staža, izredni študij),

- študentsko bivanje – v teh dneh je predvsem aktualno vprašanje, kdaj bodo prejeli pogodbe od študentskih domov, kdaj se bodo lahko vselili in podobno,

- štipendije, če in kako jo lahko dobijo, katero štipendijo lahko dobijo, kdaj so roki za oddajo vlog in kaj vse potrebujejo za to, da bo njihova vloga popolna,

- aktualna so tudi vprašanja o urejanju zavarovanja in začasnega bivališča, v nadaljevanju študija pa seveda pridejo na vrsto tudi druga, tudi tista o možnostih obštudijskih dejavnosti ter o dogajanju v Ljubljani.

Zanima jih, kaj pomeni pavziranje

Se pa kljub temu zgodi, da študentje ne vprašajo vedno tistega, kar bi morali. Po besedah Blaža Jamška s svetovalnice se srečujejo tudi s tem, da pri zelo zahtevnih vprašanjih študent napačno oceni oziroma domneva, kje je problem.

"Študentje se dostikrat obrnejo na nas z vprašanjem, kaj pomeni pavziranje, ob tem pa na primer ne povedo, da so tudi prejemniki štipendije, za katero je mogoče, da jo bodo morali vračati. Drugi primer ob izgubi statusa študenta pa je, da si študentje pozabijo urediti zdravstveno zavarovanje v roku enega meseca od izgube statusa in so potem uvrščeni na čakalno listo."

Pomoč študentom na vsakem koraku

Če bruci potrebujejo pomoč, se lahko obrnejo na ŠOU v Ljubljani na Kersnikovi 4, na Študentsko svetovalnico, v Študentsko hišo Srce na Židovski stezi 6 ter na brezplačni študentski telefon 080 98 67. Sicer jim je vse leto na voljo brezplačno pravno, socialno, psihološko svetovanje in svetovanje za študij v tujini, ki ga izvaja Študentska svetovalnica.

Pokličejo lahko tudi brezplačen študentski telefon 080 98 67, kjer dobijo odgovore na vsa vprašanja v zvezi s študijem in obštudijskimi dejavnostmi, ki jim jih ponuja ŠOU v Ljubljani in njegovi zavodi. Najdete pa jih tudi na spletu (www.sou-lj.si) in na Facebooku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.