Študenti hočejo osvoboditi znanje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Točno ob dvanajstih. Blokada filozofske fakultete se začne 23. novembra. Priprave se stopnjujejo.
Oglej si celoten članek

Študenti. Gibanje Mi smo univerza (MSU) nadaljuje priprave na zasedbo filozofske fakultete (FF). Študente pozivajo, naj se jim v četrtek pridružijo v avli FF, kjer bodo lahko podali pripombe na sistem izobraževanja.

Akcije do zasedbe

Po vzoru zasedenih fakultet po Evropi bodo med blokado fakultete klasični učni proces prekinili in organizirali alternativna predavanja. "Šele na zasedenih fakultetah je namreč mogoče svobodno razpravljati o temeljnih družbenih vprašanjih," pojasnjujejo v MSU. V četrtek pripravljajo delavnico, na kateri bodo natančneje opredelili potek zasedbe. Prihodnji torek na FF organizirajo veliko javno tribuno, na kateri bodo odprli vprašanja šolnin, socialnega statusa študentov in težav z bolonjskim študijem, v sredo pa sledi zasedba.

Študenti so v ponedeljek na FF sicer naleteli na prvo oviro, saj so čistilke odstranile plakate, v katerih so pozivali k zasedbi. Akcijo bodo zato v torek ponovili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.