Slovenija
14 ogledov

Študenti hočejo osvoboditi znanje

Mi smo Univerza Anže Petkovšek
Točno ob dvanajstih. Blokada filozofske fakultete se začne 23. novembra. Priprave se stopnjujejo.

Študenti. Gibanje Mi smo univerza (MSU) nadaljuje priprave na zasedbo filozofske fakultete (FF). Študente pozivajo, naj se jim v četrtek pridružijo v avli FF, kjer bodo lahko podali pripombe na sistem izobraževanja.

Akcije do zasedbe

Po vzoru zasedenih fakultet po Evropi bodo med blokado fakultete klasični učni proces prekinili in organizirali alternativna predavanja. "Šele na zasedenih fakultetah je namreč mogoče svobodno razpravljati o temeljnih družbenih vprašanjih," pojasnjujejo v MSU. V četrtek pripravljajo delavnico, na kateri bodo natančneje opredelili potek zasedbe. Prihodnji torek na FF organizirajo veliko javno tribuno, na kateri bodo odprli vprašanja šolnin, socialnega statusa študentov in težav z bolonjskim študijem, v sredo pa sledi zasedba.

Študenti so v ponedeljek na FF sicer naleteli na prvo oviro, saj so čistilke odstranile plakate, v katerih so pozivali k zasedbi. Akcijo bodo zato v torek ponovili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.