Študenti imajo podpise

Foto: Žurnal24
Študentska organizacija je že dan po sprejetem zakonu o malem delu zbrala potrebno število podpisov za začetek postopka za razpis referenduma.
Oglej si celoten članek

"Ja, res je, zbrali smo potrebnih 2.500 podpisov," je potrdila predsednica ŠOS Katja Šoba in napovedala, da bodo s podpisi nadaljevali do zakonsko določenega roka. Predvidoma v torek jih bodo predali predsedniku državnega zbora.

"To je jasen pokazatelj, da nas študenti podpirajo in nam kaže, da smo se pravilno odločili. Da zakon – tak, kot je ni prava pot," je povedala Šoba, ki pravi, da se kljub temu ne zavzemajo za obstoječe stanje. "Mi smo že večkrat povedali, da je zakon potreben sprememb, predvsem glede enotnega sistema vpisa, ki ga je minister črtal iz sedanjega zakona, in večjega nadzora."

Akcijo so organizirali med študenti, če se bo izkazalo, da je referendum potreben, pa bodo po besedah Šobe zaprosili vse, s katerimi so kakor koli sodelovali, da jim pomagajo pri zbiranju zahtevanih 40 tisoč podpisov. "Sindikati nas tako ali tako že podpirajo," je dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.