Slovenija
29 ogledov

Študenti imajo podpise

Žurnal24 main
Študentska organizacija je že dan po sprejetem zakonu o malem delu zbrala potrebno število podpisov za začetek postopka za razpis referenduma.

"Ja, res je, zbrali smo potrebnih 2.500 podpisov," je potrdila predsednica ŠOS Katja Šoba in napovedala, da bodo s podpisi nadaljevali do zakonsko določenega roka. Predvidoma v torek jih bodo predali predsedniku državnega zbora.

"To je jasen pokazatelj, da nas študenti podpirajo in nam kaže, da smo se pravilno odločili. Da zakon – tak, kot je ni prava pot," je povedala Šoba, ki pravi, da se kljub temu ne zavzemajo za obstoječe stanje. "Mi smo že večkrat povedali, da je zakon potreben sprememb, predvsem glede enotnega sistema vpisa, ki ga je minister črtal iz sedanjega zakona, in večjega nadzora."

Akcijo so organizirali med študenti, če se bo izkazalo, da je referendum potreben, pa bodo po besedah Šobe zaprosili vse, s katerimi so kakor koli sodelovali, da jim pomagajo pri zbiranju zahtevanih 40 tisoč podpisov. "Sindikati nas tako ali tako že podpirajo," je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.