Študenti morajo pohiteti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Študenti lahko le še do srede oddajo vlogo za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije v letošnjem študijskem letu.
Oglej si celoten članek

Študenti lahko le še do srede oddajo vlogo za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije v letošnjem študijskem letu. Tudi tisti, ki so v študijskem letu 2013/2014 prejemali Zoisovo štipendijo ali jim je ta mirovala, letos pa se vpisujejo v višji letnik, morajo za nadaljnje prejemanje štipendije vložiti vlogo.

Odločitev do konca decembra

Kot so sporočili z Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, morajo študenti poleg splošnih pogojev izkazati povprečno oceno vsaj 8,5 ali uvrstitev med najboljših pet odstotkov študentov ali pa izkazati vsaj en izjemni dosežek. Za te študente, kot opozarjajo na skladu, veljajo do zaključka trenutnega izobraževalnega programa določbe starega zakona o štipendiranju.

Po novem zakonu bodo namreč ti študenti uveljavljali dodelitev pravice do štipendije šele ob prehodu na višjo raven izobraževanja. O vlogah teh študentov se odloča sproti, vendar bo zaradi velikega števila vlog o vseh vlogah študentov odločeno predvidoma do konca meseca decembra, pojasnjujejo na skladu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.