Slovenija
30 ogledov

Študenti morajo pohiteti

studij Anže Petkovšek
Študenti lahko le še do srede oddajo vlogo za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije v letošnjem študijskem letu.

Študenti lahko le še do srede oddajo vlogo za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije v letošnjem študijskem letu. Tudi tisti, ki so v študijskem letu 2013/2014 prejemali Zoisovo štipendijo ali jim je ta mirovala, letos pa se vpisujejo v višji letnik, morajo za nadaljnje prejemanje štipendije vložiti vlogo.

Odločitev do konca decembra

Kot so sporočili z Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, morajo študenti poleg splošnih pogojev izkazati povprečno oceno vsaj 8,5 ali uvrstitev med najboljših pet odstotkov študentov ali pa izkazati vsaj en izjemni dosežek. Za te študente, kot opozarjajo na skladu, veljajo do zaključka trenutnega izobraževalnega programa določbe starega zakona o štipendiranju.

Po novem zakonu bodo namreč ti študenti uveljavljali dodelitev pravice do štipendije šele ob prehodu na višjo raven izobraževanja. O vlogah teh študentov se odloča sproti, vendar bo zaradi velikega števila vlog o vseh vlogah študentov odločeno predvidoma do konca meseca decembra, pojasnjujejo na skladu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.