Študenti volijo študente

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Danes in jutri na 30 visokošolskih zavodih pod okriljem ŠOU v Ljubljani potekajo volitve študentov v upravne odbore študentskih organizacij ter študentskih poslancev v študentski zbor.
Oglej si celoten članek

Študentje lahko svoje predstavnike volijo na voliščih med 9. in 18. uro. Začasni rezultati volitev bodo znani najkasneje v petek, uradni rezultati pa v ponedeljek, 8. novembra.   

Pred današnjimi volitvami so kandidatu poškodovali avtomobil. "Pizde rdeče, spizdite,” piše z rdečo barvo na njegovem avtomobilu. Članek in fotografijo si lahko ogledate na tej povezavi.

"Za kredibilno, korektno in demokratično izvedbo volitev bo v skladu z akti ŠOU v Ljubljani skrbela Volilna komisija ŠOU v Ljubljani, ki v ta namen imenuje volilne inšpektorje in volilne odbore," so ob vabilu študentom zapisali na spletni strani ŠOU v Ljubljani.

Kot je znano, je na začetku tega leta na nadomestnih volitvah zmagala stranka Neodvisna študentska mreža, za predsednika pa je bil izvoljen Jernej Štromajer. Zaradi netransparentne porabe koncesijskih sredstev in tudi drugih očitkov je Štromajer odstopil. ŠOU je v zadnjem času vodilo tehnično predsedstvo.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.