Slovenija
20 ogledov

Študenti volijo študente

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Danes in jutri na 30 visokošolskih zavodih pod okriljem ŠOU v Ljubljani potekajo volitve študentov v upravne odbore študentskih organizacij ter študentskih poslancev v študentski zbor.

Študentje lahko svoje predstavnike volijo na voliščih med 9. in 18. uro. Začasni rezultati volitev bodo znani najkasneje v petek, uradni rezultati pa v ponedeljek, 8. novembra.   

Pred današnjimi volitvami so kandidatu poškodovali avtomobil. "Pizde rdeče, spizdite,” piše z rdečo barvo na njegovem avtomobilu. Članek in fotografijo si lahko ogledate na tej povezavi.

"Za kredibilno, korektno in demokratično izvedbo volitev bo v skladu z akti ŠOU v Ljubljani skrbela Volilna komisija ŠOU v Ljubljani, ki v ta namen imenuje volilne inšpektorje in volilne odbore," so ob vabilu študentom zapisali na spletni strani ŠOU v Ljubljani.

Kot je znano, je na začetku tega leta na nadomestnih volitvah zmagala stranka Neodvisna študentska mreža, za predsednika pa je bil izvoljen Jernej Štromajer. Zaradi netransparentne porabe koncesijskih sredstev in tudi drugih očitkov je Štromajer odstopil. ŠOU je v zadnjem času vodilo tehnično predsedstvo.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.