Študenti zaenkrat brez nepravilnosti

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Študentje visokošolskih zavodov pod okriljem ŠOU v Ljubljani lahko še danes volijo svoje predstavnike v upravne odbore študetnskih organizacij in v študentski zbor.
Oglej si celoten članek

Včeraj je bil prvi dan volitev v ŠOU v Ljubljani, ki je po zagotovilih ljubljanske študentske organizacije potekal brez zapletov. Začasni rezultati volitev bodo znani najkasneje v petek, uradni rezultati pa v ponedeljek, 8. novembra.

Prejšnjič številne nepravilnosti
Volitve študentov v upravne odbore študentskih organizacij ter poslancev v študentski zbor sicer potekajo vsaki dve leti. Pretekle volitve so zaznamovali številni zapleti med kandidati Neodvisne študentske mreže (NŠM) in Samostojne akademske skupine (SAS) ter kršenje aktov organizacije Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Zaradi nepravilnosti jih je krovna študentska organizacija ŠOU v Ljubljani celo izključila iz svojih organizacijskih oblik. Status jim je vrnila, ko so nepravilnosti odpravili.

Februarja 2009 je ŠOU v Ljubljani v skladu s pravili izvedel nadomestne volitve na sedmih ljubljanskih fakultetah. Zmagala je NŠM, za predsednika pa je bil izvoljen Jernej Štromajer. Že kmalu so se pojavili očitki o netransparentni porabi koncesijskih sredstev. Na skupščini ŠOS je policija odkrila celo sume korupcije. Štromajer in njegovi ministri so odstopili, odtlej pa je ŠOU v Ljubljani vodilo tehnično predsedstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.