Slovenija
25 ogledov

Študenti zaenkrat brez nepravilnosti

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Študentje visokošolskih zavodov pod okriljem ŠOU v Ljubljani lahko še danes volijo svoje predstavnike v upravne odbore študetnskih organizacij in v študentski zbor.

Včeraj je bil prvi dan volitev v ŠOU v Ljubljani, ki je po zagotovilih ljubljanske študentske organizacije potekal brez zapletov. Začasni rezultati volitev bodo znani najkasneje v petek, uradni rezultati pa v ponedeljek, 8. novembra.

Prejšnjič številne nepravilnosti
Volitve študentov v upravne odbore študentskih organizacij ter poslancev v študentski zbor sicer potekajo vsaki dve leti. Pretekle volitve so zaznamovali številni zapleti med kandidati Neodvisne študentske mreže (NŠM) in Samostojne akademske skupine (SAS) ter kršenje aktov organizacije Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Zaradi nepravilnosti jih je krovna študentska organizacija ŠOU v Ljubljani celo izključila iz svojih organizacijskih oblik. Status jim je vrnila, ko so nepravilnosti odpravili.

Februarja 2009 je ŠOU v Ljubljani v skladu s pravili izvedel nadomestne volitve na sedmih ljubljanskih fakultetah. Zmagala je NŠM, za predsednika pa je bil izvoljen Jernej Štromajer. Že kmalu so se pojavili očitki o netransparentni porabi koncesijskih sredstev. Na skupščini ŠOS je policija odkrila celo sume korupcije. Štromajer in njegovi ministri so odstopili, odtlej pa je ŠOU v Ljubljani vodilo tehnično predsedstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.