Študentom denar za tujino

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Delovna praksa. Diplomanti dobijo žepnino in izkušnje, a delajo zastonj.
Oglej si celoten članek

Sredstva. Diplomanti ljubljanske univerze se bodo lahko septembra prijavili na razpis za sredstva, ki jim bodo omogočila delovno prakso v tujini. Plačali jim bodo stroške bivanja, prevoza in hrane, plač pa med od 10- do 15-tedensko prakso ne bodo prejemali.

Poiskali jim bodo delo

"Mislim, da delodajalci v tujini naših študentov ne izkoriščajo kot brezplačno delovno silo, saj imamo dobre izkušnje. Ključen namen razpisa je, da spodbujamo medkulturno izmenjavo, mobilnost in pridobivanje novih znanj ter izkušenj v tujini, ki mladim pozneje doma pomagajo do služb, saj so zanimivejši za delodajalce,” pravi Maja Dizdarevič z ljubljanske univerze.

Diplomanti lahko delodajalce najdejo sami, lahko pa se odločijo tudi za tiste, ki jih predlagajo karierni svetovalci. Izmed prijavljenih bo komisija izbrala 20 diplomantov Univerze v 
Ljubljani.

Do zaposlitve tudi doma

V sklopu kariernih centrov študentom omogočajo tudi iskanje dela v Sloveniji. “Poskušamo jih naučti, kako se ulovi riba,” pravi Dizdarevičeva. Zato jih vodijo skozi simulacijo izbirnega postopka, od psiholoških testov do razgovora, z njimi pa brezplačno sestavijo tudi individualen zaposlitveni načrt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.