Slovenija
27 ogledov

Študentom denar za tujino

študenti Boštjan Tacol
Delovna praksa. Diplomanti dobijo žepnino in izkušnje, a delajo zastonj.

Sredstva. Diplomanti ljubljanske univerze se bodo lahko septembra prijavili na razpis za sredstva, ki jim bodo omogočila delovno prakso v tujini. Plačali jim bodo stroške bivanja, prevoza in hrane, plač pa med od 10- do 15-tedensko prakso ne bodo prejemali.

Poiskali jim bodo delo

"Mislim, da delodajalci v tujini naših študentov ne izkoriščajo kot brezplačno delovno silo, saj imamo dobre izkušnje. Ključen namen razpisa je, da spodbujamo medkulturno izmenjavo, mobilnost in pridobivanje novih znanj ter izkušenj v tujini, ki mladim pozneje doma pomagajo do služb, saj so zanimivejši za delodajalce,” pravi Maja Dizdarevič z ljubljanske univerze.

Diplomanti lahko delodajalce najdejo sami, lahko pa se odločijo tudi za tiste, ki jih predlagajo karierni svetovalci. Izmed prijavljenih bo komisija izbrala 20 diplomantov Univerze v 
Ljubljani.

Do zaposlitve tudi doma

V sklopu kariernih centrov študentom omogočajo tudi iskanje dela v Sloveniji. “Poskušamo jih naučti, kako se ulovi riba,” pravi Dizdarevičeva. Zato jih vodijo skozi simulacijo izbirnega postopka, od psiholoških testov do razgovora, z njimi pa brezplačno sestavijo tudi individualen zaposlitveni načrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.