Šport
26 ogledov

Študent nad zmaje

"Direktor Olimpije Matjaž Sekelj se je na servis obrnil s prošnjo, da bi bilo ne www.alesfevzer.com
Upnik, ki je že zahteval, da se proti HDD Tilii Olimpiji uvede stečaj, nato pa mu je sodišče ugodilo tudi pri rubežu prodaje vstopnic, je Študentski servis Študent (ŠSŠ).

Napotnice za mlade
"Direktor Olimpije Matjaž Sekelj se je na servis obrnil s prošnjo, da bi bilo nekaj mladih igralcev (Anže Ropret, Domen Vedlin, Klemen Sodržnik ...) plačanih prek ŠSŠ. To je bilo cenejše kot pri raznih espejih, delovnih razmerjih ali statusih športnikov. Na servisu so nato izdajali napotnice, igralci so prejemali okoli 500 evrov, ki pa jih iz kluba niso nikoli plačali. Niti ene!" nam je povedal naš vir. Sledila je uspešna tožba, a ŠSŠ je zdaj le še eden izmed mnogih upnikov.

Tudi nad pokrovitelja
"Zahtevali smo rubež pri prodaji vstopnic. Denar je zdaj na računu Eventima. Kakor hitro bo sklep sodišča pravnomočen, bo moral biti nakazan na račun ŠSŠ. Na to se lahko pri Olimpiji še pritožijo. Kdaj bo zadeva postala pravnomočna, pa je odvisno od tega, kdaj bodo v klubu dvignili pošto, nato pa bodo morali na sodišču še izdati potrdilo o pravnomočnosti. Ponavadi takšna zadeva traja kakšen mesec," nam je pojasnil odvetnik Lado Arčon, ki zastopa SŠS. In kakšni bodo naslednji ukrepi, če denarja ne dobijo? "Jaz sem že vložil zahtevo za stečaj, a se je stranka nato odločila, da ne bo plačala tri tisoč evrov sodnih stroškov. Obrnili smo se tudi na pokrovitelje, predvsem Zavarovalnico Tilio, davčna uprava pa je že sedla tudi na sto tisoč evrov, ki jih bo klubu za leto 2011 dala Mestna občina Ljubljana. Pri Tilii so dejali, da ne bodo plačali nič, a se lahko zgodi, da bomo z izvršbo šli tudi nad njo," je dejal Arčon.

Obveznosti. Vsak študentski servis mora do konca leta plačati vse obveznosti do države, v nasprotnem primeru izgubi koncesijo za opravljanje dela. Direktor ŠSŠ Mitja Vilar si je po besedah našega vira za poplačilo obveznosti prizadeval dobiti kredit, a mu ni uspelo. Na koncu mu je na pomoč priskočil prijatelj, ki je zastavil svoje premoženje kot porok kredita. "Pri tem pa Olimpija normalno igra v ligi Ebel," se čudi naš vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.