Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Radio Študent praznoval na Metelkovi

It's everyone else na 42. obletnici Radia Študent
CH0, Metelkova mesto
1/30
Žurnal24 main
V soboto, 7. maja, je kot vsako leto je tudi letos Radio Študent praznoval rojstni dan na tleh Metelkova mesta, od koder se je v eter slišalo tamkanjšnje dogajanje že od četrte ure popoldan.

Radar, odprta radijska platforma RŠ, je tako celo popoldne gostila vrsto teoretov, ki so diskutirali o umeščenosti tehnologije v umetnosti in uporabi zvoka kot umetniškemu odrazu, oddanemu preko radijskih valov, pospremile pa so jih zvočne intervencije impresivnih gastronomskih instalacij in analognih sintetizatorjev ter mobilen svetlobno-zvočni sistem. Samo predkoncertno dogajanje je bilo skromno obiskano, ob roštilju so se podružili predvsem sodelujoči.

Fotografije festivala si oglejte TUKAJ:

Letos je bil koncertni del v celoti izveden zgolj na Metelkovi, tako da je Prešernov trg ostal brez hrupnega slavja. V prvem krogu nastopajočih je v Menzo pri Koritu največ občinstva privabil solkanski raper Valterap, ki je organizatorjevo pozornost pritegnil že pred leti na turneji Klubskega Maratona. Istočasno je v Klubu Gromka nastopal Bakalina, prijeten etno dvojec harmonike in vokala, močno dišeč po ljudskih pesmih. Channel Zero sta zasedla It's Everyone Else, mlad duo s hrupno zvočno koliso in odločnim distorziranim vokalom, Gala Hala pa je gostila zasedbo Flyspoon, soliden sodobni rock s spevnim vokalom, ki je klubskemu občestvu že poznan.

Drugi krog glasbenikov je ponudil vsestranski in več-žanrski primorski glasbeni skupek Sensation v Channel Zero, ki  inspiracijo nedvomno črpajo pri kultnih Mr. Bungle Mika Pattona, v Gali Hali je nastopila ena prvih stoner rockovskih zasedb pri nas, Broken Lock. Klub Gromko so prevzeli Y, Menzo pa vsakič znova zanimiva Spock Studios, fuzija znanstevnofantastične filmske ikonografije, analognih inštrumentov in elektronike, pospremljene s premišljenimi vizualijami.

Edini prostor, ki ni gostil glasbenikov, Jalla Jalla, pa je sredi noči doživel krajšo policijsko intervencijo, ko se je nekdo odločil, da je primeren trenutek za redekoracijo prostora z dvometersko leseno palco.

Celotno praznovanje sicer ni bilo slabo obiskano, v primerjavi s prejšnjimi leti pa je bilo definivno čutiti kanček več maneverskega prostora, tako v klubih, kot zunaj njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.