Slovenija
39 ogledov

Bi plačo Türka? Postanite direktor študentov.

Marko Hozjan naj bi, kot mu očitajo, dovolil nakazila vsaj treh honorarjev štude Žurnal24 main
Plača. Študentski zbor Šoula bo verjetno naslednji teden odločal, ali bo imel direktor Rok Sotlar 5.800 evrov bruto plače na mesec.

Ljubljana. V pogodbi, ki smo jo dobili v uredništvo in ki je označena kot “poslovna skrivnost”, je zapisano, da bo imel direktor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) Rok Sotlar 5.800 evrov bruto mesečne plače. Če bodo študentski poslanci to potrdili, bo imel skoraj enako plačo, kot jo imata predsednik države Danilo Türk in predsednik vlade Borut Pahor.

Predlagajo spremembe (B. P.)
Slovenska demokratska mladina je ogorčena nad višino plače, ki naj bi jo prejemal novi direktor ŠOU v Ljubljani. Po njihovem bi bilo smiselno razmisliti o reorganizaciji, ki bi privedla do tega, da bi v študentskih organizacijah delali prostovoljci.Predlagajo tudi, da bi študentske organizacije postale osebe javnega prava.

Poleg tega naj bi mu povrnili sto evrov na mesec za uporabo službenega mobilnega telefona. V enem od členov pogodbe pa je zapisano tudi, da bo upravičen do odpravnine v višini 24 bruto plač oziroma slabih 140 tisoč evrov, če bo brez krivdnih razlogov predčasno končal mandat, oziroma 12 bruto plač, če bo mandat končal sporazumno. Skoraj 70 tisoč evrov mu pripada tudi po končanem štiriletnem mandatu.

Pogodbo morajo potrditi
Na Šoulu so na vprašanje, ali bo Sotlar upravičen do vsega naštetega, odgovorili, da predsedstvo Šoula s Sotlarjem ni podpisalo nobene pogodbe, jo je pa predlagalo v sprejetje študentskemu zboru. “Pogodbo z direktorjem namreč lahko potrdijo le študentski poslanci. Ti bodo o tem odločali na prihodnji seji,” je povedal Marko Hozjan, predsednik Šoula.

Kot kaže, se bo to zgodilo do konca naslednjega tedna, saj je v prispeli pogodbi navedeno, da bo Sotlar delovno razmerje sklenil 13. maja. Ob tem je zapisano, da si lahko direktor 40 ur na teden razporedi samostojno in sprotno, nadur pa ne bo imel plačanih.

Glede na podatke Agencije RS za javnopravne evidence in storitve smo ugotovili, da bo imel Sotlar višjo plačo, kot jo ima najbolje plačan uslužbenec Univerze v Ljubljani, ki je februarja prejel 5.426 evrov bruto. Njegova osnovna bruto plača bo višja tudi od tiste, ki so jo februarja izplačali ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in ministru za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorju Golobiču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.