Študentom in dijakom vendarle brezplačen prevoz tudi poleti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dosežen dogovor s prevozniki.
Oglej si celoten članek

Prevozniki bodo po besedah infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca dijakom in študentom tudi letos ponudili brezplačno podaljšanje terminskih vozovnic za julij in avgust. S prevozniki je bil namreč ne glede na njihov težak finančni položaj zaradi epidemije covida-19 dosežen dogovor, kar na ministrstvu pozdravljajo.

Še včeraj je veljalo, da dijaki in študentje, ki uporabljajo javni potniški promet in ki so zanj kupili letno vozovnico, slednje s 1. julijem več ne bodo mogli uporabljati. V prejšnjih letih je ministrstvo za infrastrukturo dijakom in študentom, ki so kupili letno vozovnico, pravico do prevoza omogočalo tudi v poletnih mesecih. 

Z ministrstva so zdaj sporočili spremembo. Ministrstvo za infrastrukturo je po besedah ministra Jerneja Vrtovca aktivno sodelovalo v pogovorih med prevozniki in predstavniki študentov. "Na začetku je bilo rečeno, da je zmedo povzročilo ministrstvo, a temu ni bilo tako," je bil jasen, ob tem pa je dogovor o brezplačnem prevozu pozdravil.

Vrtovec je na današnji novinarski konferenci dijake in študente, pa tudi ostale uporabnike javnega potniškega prometa, pozval k previdnosti in doslednemu spoštovanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Obvezni sta uporaba mask in socialna distanca," je izpostavil.

Slovenija Zakaj brezplačen prevoz upokojencem, dijakom in študentom pa ne?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.