Študentska soba brez najemnine

Foto: Žurnal24 Ob začetku študijskega leta veliko študentov ostane brez postelje v študentskem
Skupina študentov poziva lastnike, naj študentom za en semester oddajo sobo ali stanovanje brezplačno.
Oglej si celoten članek

Obrazce in pogoje za sodelovanje v akciji Iščemo stanovanje! najdete na spletni strani društva N. A. Š. I.

Skupina študentov se je odločila opozoriti na prezasedenost študentskih domov in visoke najemnine tako, da poziva lastnike praznih stanovanj v Ljubljani, naj za en semester brezplačno oddajo sobo ali stanovanje študentom.

"Projekt smo ravnokar zagnali, smo na začetku procesa iskanja stanovanj," je povedala Katja Žunec, tiskovna predstavnica skupine, ki se je organizirala pod imenom Nova Alternativa Študentska Iniciativa (N. A. Š. I.). "Pričakujemo, da odziv bo. Apeliramo na tako javnost, ki bi lahko pomagala," je pojasnila. "Računamo na socialno noto lastnikov."  Poleg tega je v mestu veliko praznih stanovanj, ki potrebujejo nekoga, da jih vzdržuje, pravijo v iniciativi. Pričakujejo, da bodo ti lastniki stanovanja za en semester ponudili brez najemnine, študenti pa bi plačevali le stroške bivanja, torej elektriko, vodo in podobno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.