Slovenija
33 ogledov

Študentska soba brez najemnine

Ob začetku študijskega leta veliko študentov ostane brez postelje v študentskem Žurnal24 main
Skupina študentov poziva lastnike, naj študentom za en semester oddajo sobo ali stanovanje brezplačno.

Obrazce in pogoje za sodelovanje v akciji Iščemo stanovanje! najdete na spletni strani društva N. A. Š. I.

Skupina študentov se je odločila opozoriti na prezasedenost študentskih domov in visoke najemnine tako, da poziva lastnike praznih stanovanj v Ljubljani, naj za en semester brezplačno oddajo sobo ali stanovanje študentom.

"Projekt smo ravnokar zagnali, smo na začetku procesa iskanja stanovanj," je povedala Katja Žunec, tiskovna predstavnica skupine, ki se je organizirala pod imenom Nova Alternativa Študentska Iniciativa (N. A. Š. I.). "Pričakujemo, da odziv bo. Apeliramo na tako javnost, ki bi lahko pomagala," je pojasnila. "Računamo na socialno noto lastnikov."  Poleg tega je v mestu veliko praznih stanovanj, ki potrebujejo nekoga, da jih vzdržuje, pravijo v iniciativi. Pričakujejo, da bodo ti lastniki stanovanja za en semester ponudili brez najemnine, študenti pa bi plačevali le stroške bivanja, torej elektriko, vodo in podobno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.