Sum salmonele v zamrznjenih zrezkih

Foto: Žurnal24 V okviru rednih internih preverjanj so pri družbi Hofer ugotovili, da lahko neka
Družba Hofer iz prodaje umika hitrozamrznjene zelenjavne zrezke/sojine polpete proizvajalca Žito. V okviru rednih preverjanj so ugotovili, da lahko omenjeni izdelki vsebujejo bakterijo salmonelo.
Oglej si celoten članek
Vprašanja o tem, kako so se živila okužila z bakterijo salmonelo, smo naslovili na Žito. Odgovore še čakamo.

"Pri podjetju Hofer smo zelenjavne zrezke/sojine polpete preventivno in v celoti umaknili iz prodaje," navajajo v sporočilu za javnost. Gre za zelenjavne zrezke iz zamrzovalnika, teža izdelka je 600 gramov, v prodaji pa so bili od 29. oktobra.


"Omenjeni ukrepi so zgolj preventivne narave in do zdaj ni bilo reklamacij," navajajo. Vse kupce, ki so izdelek kupili, obenem naprošajo, da ga vrnejo v najbližjo poslovalnico. Povrnili bodo celotno kupnino.

Uniči jo cvrtje, kuhanje ...
Poudarimo, da salmonelo uniči temeljita termična obdelava živil s cvrtjem, pečenjem, kuhanjem ali pripravo na žaru. Do okužbe lahko pride le v primeru uživanja nepripravljenega izdelka, nezadostnega prekuhavanja oziroma pečenja.

Za vsa vprašanja je od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro na voljo brezplačna telefonska številka proizvajalca 080 30 02, so še navedli v podjetju Hofer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.