Slovenija
21 ogledov

Sum salmonele v zamrznjenih zrezkih

V okviru rednih internih preverjanj so pri družbi Hofer ugotovili, da lahko neka Žurnal24 main
Družba Hofer iz prodaje umika hitrozamrznjene zelenjavne zrezke/sojine polpete proizvajalca Žito. V okviru rednih preverjanj so ugotovili, da lahko omenjeni izdelki vsebujejo bakterijo salmonelo.
Vprašanja o tem, kako so se živila okužila z bakterijo salmonelo, smo naslovili na Žito. Odgovore še čakamo.

"Pri podjetju Hofer smo zelenjavne zrezke/sojine polpete preventivno in v celoti umaknili iz prodaje," navajajo v sporočilu za javnost. Gre za zelenjavne zrezke iz zamrzovalnika, teža izdelka je 600 gramov, v prodaji pa so bili od 29. oktobra.


"Omenjeni ukrepi so zgolj preventivne narave in do zdaj ni bilo reklamacij," navajajo. Vse kupce, ki so izdelek kupili, obenem naprošajo, da ga vrnejo v najbližjo poslovalnico. Povrnili bodo celotno kupnino.

Uniči jo cvrtje, kuhanje ...
Poudarimo, da salmonelo uniči temeljita termična obdelava živil s cvrtjem, pečenjem, kuhanjem ali pripravo na žaru. Do okužbe lahko pride le v primeru uživanja nepripravljenega izdelka, nezadostnega prekuhavanja oziroma pečenja.

Za vsa vprašanja je od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro na voljo brezplačna telefonska številka proizvajalca 080 30 02, so še navedli v podjetju Hofer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.