Sum zlorab podali dve družbi

Foto: Saša Despot Uroš Rotnik
Blok 6. V preiskavi devet osumljenih.
Oglej si celoten članek

Zloraba položaja. Tožilci za pregon organiziranega kriminala preiskujejo domnevne nepravilnosti pri poslovanju Termoelektrarne Šoštanj (Teš).

Neuradno naj bi tožilci preverjali predvsem sume domnevno spornega načrtovanja gradnje bloka 6, ki naj bi ga neučinkovito vodil nekdanji šef Teša Uroš Rotnik.

“Prejeli smo kazensko ovadbo zoper sedem fizičnih in dve pravni osebi zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti,” so pojasnili na tožilstvu.

“Prijavila sta dva”
Da zlorabe položaja sumijo Rotnika, niso potrdili. So pa celjski kriminalisti že pred dnevi potrdili, da obravnavajo več prijav zoper nekdanje in sedanje vodstvo Teša, o čemer so tudi obvestili tamkajšnje tožilce.

Ovadba nam je bila posredovana prek tožilstva od prijaviteljev, to je dveh pravnih oseb, ki ju zastopa pooblaščenec,” dodajajo v skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala. Rotnik za pojasnila včeraj ni bil dosegljiv.

Medtem pa je celjsko sodišče že drugič v treh mesecih odločilo, da je bil nekdanji šef Teša sredi novembra zakonito razrešen s položaja.

Sodišče je zavrnilo nadzornika v Tešu Franca Rosca, ki je s tožbo od sodišča zahteval razveljavitev Rotnikove odstavitve. Sodišče pa je presodilo, da je bila seja nadzornikov, na kateri so Rotnika odpoklicali, sklicana in vodena zakonito.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.