Slovenija
13 ogledov

Sum zlorab podali dve družbi

Uroš Rotnik Saša Despot
Blok 6. V preiskavi devet osumljenih.

Zloraba položaja. Tožilci za pregon organiziranega kriminala preiskujejo domnevne nepravilnosti pri poslovanju Termoelektrarne Šoštanj (Teš).

Neuradno naj bi tožilci preverjali predvsem sume domnevno spornega načrtovanja gradnje bloka 6, ki naj bi ga neučinkovito vodil nekdanji šef Teša Uroš Rotnik.

“Prejeli smo kazensko ovadbo zoper sedem fizičnih in dve pravni osebi zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti,” so pojasnili na tožilstvu.

“Prijavila sta dva”
Da zlorabe položaja sumijo Rotnika, niso potrdili. So pa celjski kriminalisti že pred dnevi potrdili, da obravnavajo več prijav zoper nekdanje in sedanje vodstvo Teša, o čemer so tudi obvestili tamkajšnje tožilce.

Ovadba nam je bila posredovana prek tožilstva od prijaviteljev, to je dveh pravnih oseb, ki ju zastopa pooblaščenec,” dodajajo v skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala. Rotnik za pojasnila včeraj ni bil dosegljiv.

Medtem pa je celjsko sodišče že drugič v treh mesecih odločilo, da je bil nekdanji šef Teša sredi novembra zakonito razrešen s položaja.

Sodišče je zavrnilo nadzornika v Tešu Franca Rosca, ki je s tožbo od sodišča zahteval razveljavitev Rotnikove odstavitve. Sodišče pa je presodilo, da je bila seja nadzornikov, na kateri so Rotnika odpoklicali, sklicana in vodena zakonito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.