Šušteršič izstopil iz Državljanske liste

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nekdanji finančni minister Janez Šušteršič izstopil iz Državljanske liste.
Oglej si celoten članek

Šušteršičev izstop iz stranke so v Državljanski listi potrdili. "Državljanska lista spoštuje odločitev dr. Janeza Šušteršiča. Glede na dogodke zadnjih nekaj mesecev in glede na razhajanja je bila takšna odločitev tudi pričakovana," so sporočili iz stranke.

Kot je nekdanji minister dejal za Finance, je izstopil po včerajšnjem glasovanju o dvigu DDV v državnem zboru. Za časnik je še povedal, da ga politika za zdaj nič ne mika.

Predsednik DL Gregor Virant je za STA dejal le, da se danes s tem še ni ukvarjal. Spomnil pa je, da je izjavo glede Šušteršiča že vodja poslancev te stranke Rihard Braniselj. Slednji je dejal, da se mu zdi njegova odločitev "do neke mere tudi pričakovana".

Odhod se je napovedoval

Šušteršič je z mesta podpredsednika stranke odstopil marca. 15. maja je stranka na njegovo mesto izvolila Alojzija Seliškarja. Predsednik stranke DL Gregor Virant je takrat dejal, da Šušteršič ni verjel v možnost uspeha nove vlade Alenke Bratušek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • mph
    00:17 23. Maj 2013.

    Super bi bilo, če bi že davno prej. Beda od človeka in ekonomista (pa ga osebno ne poznam, ga pa …

  • 22:55 22. Maj 2013.

    Vidim da si pojedel pamet. A mi lahko razložiš kaj so to "koko" obveznice in kako nas je Šuštaršič s …

  • 21:42 22. Maj 2013.

    pamet ga je srečala

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.