Šušteršič oster do PS

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nesoglasja v Državljanski listi. Šušteršič v komentarju oster do sodelovanja s Pozitivno Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Svet Državljanske liste (DL) se je minuli teden odločil za pogajanja s kandidatko za mandatarko Alenko Bratušek iz Pozitivne Slovenije (PS), vendar je očitno, da vsi v stranki temu niso najbolj naklonjeni.

Nekdanji minister Janez Šušteršič, ki je že pred sejo pozval člane DL, naj ne podprejo koalicije s PS in Socialnimi demokrati (SD), po seji pa napovedal, da sam kot minister v taki koaliciji ne bo sodeloval, o razlogih za svojo odločitev piše tudi v današnjem komentarju v Financah.

Načelnost iz koristoljubja

Odstop Zorana Jankovića s položaja predsednika PS, ko in če bo izvoljena vlada Alenke Bratušek, je po njegovi oceni značilen primer navidezne načelnosti, ki je v resnici načelnost iz koristoljubja. "Z roko napisana odstopna izjava, ki še najbolj spominja na izsiljena priznanja političnih zapornikov po večdnevnih trpinčenjih, nam jasno sporoča: saj bom odstopil, če že hočete, ampak šele, ko bom zatrdno vedel, da bom od tega tudi kaj imel," je zapisal.

Prepričan, da se bo Janković vrnil

Prepričan je, da si je Janković pustil na stežaj odprta vrata, da se vrne in dobičke pobere kar sam. Kritičen je tudi do dejstva, da ne namerava odstopiti kot ljubljanski župan, s funkcije, ki mu je prinesla velike materialne koristi.

Odstop z županskega mesta so prvotno zahtevale tudi stranke, ki sestavljajo novo koalicijo, vendar so pozneje zahteve umaknile, ker da "koalicije v parlamentu ne sklepajo z njim, ampak s Pozitivno Slovenijo".

Kritičen, ker ni načelnih izjav

"Žalostno je, da noben junak in junakinja, ki bodo v naslednjih dneh sestavljali vlado in se vlekli za ministrske položaje, ni zmogel načelne izjave na račun svojega predsednika," je bil Šušteršič oster v komentarju. "Lahko bi recimo dejali, da sicer še vedno mislijo, da bi Zoran s pingvini tudi na Antarktiki naredil razvoj, vendar zdaj razumejo, da bi pri tem polovico ledene gore pospravil v svoj domači hladilnik, zato ga ne podpirajo več."

Opisani manevri po njegovi oceni ne morejo prepričati nikogar razen politikov samih. "Celo protestniki, na katere se levica ves čas sklicuje, so povedali, da tole ni vse skupaj nič in da hočejo volitve."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:00 26. Februar 2013.

    Kmalu se boste učili cirilico,hlapci od PS

  • 23:55 25. Februar 2013.

    Za Šušteršiča in Pličaniča bi tudi z lahkoto trdili, da sta oba JJ lakaja in to je PreViranta tudi pognalo …

  • mph
    22:02 25. Februar 2013.

    Ta telovaj je od Pličaniču najbolj zaslužen za poslabšanje stanja. Pa sta seveda samo izpolnjevala firerjeve želje, ampak se človek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.