Svarun za vojake v Afganistanu

Foto: Žurnal24 Oklepna vozila svarun naj bi slovenskim vojakom zagotovila največjo stopnjo zašč Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 14. slovenski kontingent bo za svoje delovanje uporabljal štiri srednja oklepna Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V vojašnici generala Maistra v Mariboru so predstavili srednja kolesna oklepna vozila svarun, s katerimi bodo opremljeni slovenski vojaki v Afganistanu.
Oglej si celoten članek
Urjenje slovenskih in ameriških usmerjevalcev podpore iz zraka na Počku pri Postojni: "Govorimo isti jezik."
Zares zahteva, da o napotitvi slovenskih vojakov v Afganistan odloča državni zbor: O misijah DZ, ne le vlada

Slovenska vojska bo jeseni prevzela prvo lastno skupino za urjenje afganistanske vojske, tako imenovano operativno skupino za mentorstvo in povezave (OMLT), v okviru mednarodnih operacij Isafa.

Pripadniki različnih enot SV se skupaj z Američani že intenzivno pripravljajo na spremenjen način delovanja v Afganistanu, trenutno doma, v prihodnosti pa bo urjenje potekalo tudi v Nemčiji. Sodelovali bodo tudi z Američani.

Opremljeni bodo z osebno opremo in oborožitvijo, uporabljali pa bodo lahka kolesna oklepna vozila 4x4 HMMWV, 6x6 valuk ter srednja kolesna oklepna vozila 8x8 svarun, ki so jih danes predstavili v mariborski vojašnici.

Priložnost za predstavitev je bil obisk načelnika generalštaba madžarske vojske, generalpolpodpolkovnika Tiborja Benka. Z načelnikom generalštaba slvoenske vojske, generalmajorjem Alojzem Šteinerjem, sta si izmenjala izkušnje glede sodelovanja v mednarodnih operacijah in misijah. Državi sodelujeta pri usposabljanju in vajah ter mednarodnih operacijah v BiH in na Kosovu, kjer so slovenski in madžarski vojaki že več let skupaj v italijanski bazi v Peću.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.