Svetniški da letošnjemu proračunu

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
MOM. Večina potrdila investicijsko naravnan proračun. Kangler računa na dodatna evropska sredstva.
Oglej si celoten članek

Maribor. Mestni svetniki so s 31 glasovi za in desetimi proti včeraj sprejeli proračun za letos. Okrog 156 milijonov evrov težak proračun niso podprli svetniki SD, LDS, Zaresa, Zelenih Slovenije in Alojz Križman. "Od prve obravnave se proračun nič kaj ne razlikuje, mi ga ne podpiramo," je pojasnil Bojan Horvat, mestni svetnik SD. Opozicija je bila namreč mnenja, da so prihodki še vedno preveč napihnjeni in nerealni.

Naj spomnimo, da za letos Mestna občina Maribor (MOM) načrtuje 31 milijonov evrov kapitalskih prihodkov, kar je 27,3 milijona evrov več kot lani. Presenetila pa je Lista za pravičnost in razvoj (LPR) pod vodstvom Stojana Auerja, ki je, čeprav je največji kritik dela Franca Kanglerja, proračun podprla. "To smo storili zato, da nam ne bodo večno govorili, da smo proti vsem projektom v mestu," je pojasnil Auer. Kangler je bil po glasovanju zadovoljen.

"Pričakoval sem tak rezultat. Zasnovani projekti so dobri in pričakujemo, da bomo dobili še nekaj več evropskih sredstev, kot smo jih predvideli v proračunu," je optimističen Kangler.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.