Slovenija
19 ogledov

Svetniški da letošnjemu proračunu

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
MOM. Večina potrdila investicijsko naravnan proračun. Kangler računa na dodatna evropska sredstva.

Maribor. Mestni svetniki so s 31 glasovi za in desetimi proti včeraj sprejeli proračun za letos. Okrog 156 milijonov evrov težak proračun niso podprli svetniki SD, LDS, Zaresa, Zelenih Slovenije in Alojz Križman. "Od prve obravnave se proračun nič kaj ne razlikuje, mi ga ne podpiramo," je pojasnil Bojan Horvat, mestni svetnik SD. Opozicija je bila namreč mnenja, da so prihodki še vedno preveč napihnjeni in nerealni.

Naj spomnimo, da za letos Mestna občina Maribor (MOM) načrtuje 31 milijonov evrov kapitalskih prihodkov, kar je 27,3 milijona evrov več kot lani. Presenetila pa je Lista za pravičnost in razvoj (LPR) pod vodstvom Stojana Auerja, ki je, čeprav je največji kritik dela Franca Kanglerja, proračun podprla. "To smo storili zato, da nam ne bodo večno govorili, da smo proti vsem projektom v mestu," je pojasnil Auer. Kangler je bil po glasovanju zadovoljen.

"Pričakoval sem tak rezultat. Zasnovani projekti so dobri in pričakujemo, da bomo dobili še nekaj več evropskih sredstev, kot smo jih predvideli v proračunu," je optimističen Kangler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.