Sveža natančna napoved višine novega snega

Foto: Profimedia
Zima še ni rekla zadnje; Arso je popoldne izdal novo opozorilo glede obilnega sneženja.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci na Agenciji za okolje so popoldne izdali sveže opozorilo: "V petek dopoldne bo dež od severa prehajal v sneg tudi po nižinah. Najbolj intenzivno sneženje pričakujemo sredi dneva in popoldne. Sneženje bo ponehalo v soboto čez dan, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Največ snega bo zapadlo na Gorenjskem in ponekod na Notranjskem, več kot 40 cm, v večjem delu osrednje Slovenije pa več kot 25 cm. Sneg bo moker in lahko povzroča težave predvsem v prometu."

Najnovejše podrobnosti o prihajajočem sneženju so izdali tudi na portalu neurje.si, kjer so izdali tudi natančnejšo napoved višine novozapadlega snega.

xxx

Pripravite lopate! V petek se bo prava zima šele začela in bo trajala vsaj dva tedna

Kako bo konec tedna?

V soboto bo sprva oblačno, sneženje bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo v nedeljo bo precej jasno, predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno zmerno oblačno. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo.

Od 5. do 10. februarja 2018

V prihodnjem tednu bodo naši kraji pogosto pod vplivom ciklonskih območij, ki bodo nastala nad Sredozemljem, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

"Od ponedeljka do sobote bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim sneženjem. Temperature bodo primerne letnemu času," napoved sklenejo vremenoslovci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.