Sviz napoveduje tožbe

Foto: Žurnal24 branimir Å¡trukelj bobo
Nov plačni sistem je v dvignil precej prahu, saj so nekateri zaposleni dobili nižje plače od pričakovanih, določeni aneksi pa so bili povsem nerazumljivi.
Oglej si celoten članek
"Vsi izračuni so kazali, da se bodo plače strokovnim delavcem zvišale, kljub temu smo v petek prejeli številne pritožbe o nižjih plačah," je poudaril Branimir Štruklej, glavni tajnik reprezentativnega Sindikata vzgoje, izobraževanja in kulture Sviz.
Dodal je, da je v večini primerov najbrž prišlo do napak v izračunih plač in v programih, za kar je odgovoren delodajalec.
 

Prikrajšani šolniki

Nižji dodatki. Ženske z delovno dobo nad 25 let dobijo manjši dodatek na delovno dobo, manjši je po novem tudi dodatek za razredništvo. Razrednikom prvih in zaključnih letnikov so upoštevali le eno namesto dveh ur na teden. Dodatek za poučevanje v več zavodih je ukinjen.

Na pol zavarovane plače
Štrukelj je opozoril še na po njegovih besedah neetično potezo vlade, ki je tik pred koncem pogajanj spremenila določbe, ki so varovale plačo v celoti. "Izvzela je le posamezne elemente plače, ki se varujejo, tako so zdaj najbolj prikrajšani zaposleni z najnižjimi plačami," je pojasnil sindikalist. Kot je dejal, je bila pri posameznih skupinah prevedba plače napravljena v nasprotju z zakonom, pri čemer je izpostavil nekatere kustose, arhiviste in konservatorje. "Iz te skupine bi lahko prišel prvi val tožb," je opozoril.
Doro Hvalica, vodja pogajalske skupine za javni sektor, je napovedal, da se bodo predstavniki reprezentativnih sindikatov sestali v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.