Svojcev ni obvestil nihče

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Svojci 80-letnika, ki je bil sprejet v zdravstveno oskrbo zaradi lažje kapi, za njegovo nenadno smrt niso vedeli 24 ur.
Oglej si celoten članek

Bolnika, ki ga je zadela lažja kap, so sprva sprejeli v zdravstvenem domu v Novem mestu, od tam pa so ga napotili v Ljubljano. Po pregledu se je tamkajšnje zdravstveno osebje odločilo, da ga na nadaljnje zdravljenje napotijo nazaj v dolenjsko prestolnico.

Po poročanju Pop TV so se z reševalnim vozilom ustavili še v grosupeljskem domu za ostarele. 80-letniku je nenadoma spet postalo slabo, vnovič ga je zadela kap. Kljub oživljanju v domski ambulanti je bolnik umrl.

Tu pa se je zapletlo. Svojcev ni nihče obvestil, da je 80-letnik umrl. Zdravnica je potrdila smrt in odredila obdukcijo, na svojce pa so pozabili vsi pristojni, tudi policija. "Policija je v takšnih primerih res zadolžena tudi za obveščanje svojcev, vendar le, če je o takšnem primeru tudi sama obveščena,“ nam je povedal Vinko Stojnšek z ljubljanske policije.

Sin pokojnika je za oddajo 24ur povedal, da so ga – ko je želel do informacij, kako je z očetom – v novomeškem zdravstvu napotili v Ljubljano, od tam pa spet na Dolenjsko. Trajalo je kar 24 ur, da so končno izvedeli za smrt.

Kje se je zataknilo, da svojci 80-letnika kar 24 ur niso vedeli, kaj se z njim dogaja, bomo skušali ugotoviti jutri.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.