Slovenija
9 ogledov

Svojcev ni obvestil nihče

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Svojci 80-letnika, ki je bil sprejet v zdravstveno oskrbo zaradi lažje kapi, za njegovo nenadno smrt niso vedeli 24 ur.

Bolnika, ki ga je zadela lažja kap, so sprva sprejeli v zdravstvenem domu v Novem mestu, od tam pa so ga napotili v Ljubljano. Po pregledu se je tamkajšnje zdravstveno osebje odločilo, da ga na nadaljnje zdravljenje napotijo nazaj v dolenjsko prestolnico.

Po poročanju Pop TV so se z reševalnim vozilom ustavili še v grosupeljskem domu za ostarele. 80-letniku je nenadoma spet postalo slabo, vnovič ga je zadela kap. Kljub oživljanju v domski ambulanti je bolnik umrl.

Tu pa se je zapletlo. Svojcev ni nihče obvestil, da je 80-letnik umrl. Zdravnica je potrdila smrt in odredila obdukcijo, na svojce pa so pozabili vsi pristojni, tudi policija. "Policija je v takšnih primerih res zadolžena tudi za obveščanje svojcev, vendar le, če je o takšnem primeru tudi sama obveščena,“ nam je povedal Vinko Stojnšek z ljubljanske policije.

Sin pokojnika je za oddajo 24ur povedal, da so ga – ko je želel do informacij, kako je z očetom – v novomeškem zdravstvu napotili v Ljubljano, od tam pa spet na Dolenjsko. Trajalo je kar 24 ur, da so končno izvedeli za smrt.

Kje se je zataknilo, da svojci 80-letnika kar 24 ur niso vedeli, kaj se z njim dogaja, bomo skušali ugotoviti jutri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.