Svojci sodelujejo, a o sprejemu ne odločajo

Foto: Žurnal24 Negovalna bolnišnica je namenjena bolnikom, ki še potrebujejo zdravstveno nego a
Negovalna bolnišnica. Na Vrazovem trgu sprejem prvih bolnikov, ki so že končali akutno zdravljenje.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Prve štiri bolnike bodo v novi negovalni bolnišnici namestili danes.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so sporočili, da so sprejemi dogovorjeni in načrtovani, tudi v prihodnje pa se bo o njih odločala ekipa strokovnjakov in ne posameznik ali njegovi svojci.

Tudi bolniki, sprejeti v prihodnosti – bolnišnica ima 33 postelj –, bodo končali akutno zdravljenje, a hkrati še ne bodo pripravljeni za samostojno življenje doma ali v domu starostnikov. Njihovo zdravstveno stanje bo moralo biti stabilno.

Bolnišnica je sicer že opremljena, vendar v njej čakajo na dodatne pripomočke za fizioterapijo in delovno terapijo. V ekipi bolnišnice je 19 srednjih in diplomiranih medicinskih sester, fizioterapevt, socialni delavec in zdravnik, bolnišnico pa vodi diplomirana medicinska sestra.

Za zdaj v bolnišnici ne bo organizirane paliativne oskrbe, prav tako pa v njej ne bodo mogli poskrbeti za dolgotrajno hospitalizirane bolnike po poškodbi glave, pri katerih se predvideva zelo dolga bolnišnična oskrba, torej tudi več kot eno leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.