Slovenija
20 ogledov

Svojci sodelujejo, a o sprejemu ne odločajo

Negovalna bolnišnica je namenjena bolnikom, ki še potrebujejo zdravstveno nego a Žurnal24 main
Negovalna bolnišnica. Na Vrazovem trgu sprejem prvih bolnikov, ki so že končali akutno zdravljenje.

Ljubljana. Prve štiri bolnike bodo v novi negovalni bolnišnici namestili danes.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so sporočili, da so sprejemi dogovorjeni in načrtovani, tudi v prihodnje pa se bo o njih odločala ekipa strokovnjakov in ne posameznik ali njegovi svojci.

Tudi bolniki, sprejeti v prihodnosti – bolnišnica ima 33 postelj –, bodo končali akutno zdravljenje, a hkrati še ne bodo pripravljeni za samostojno življenje doma ali v domu starostnikov. Njihovo zdravstveno stanje bo moralo biti stabilno.

Bolnišnica je sicer že opremljena, vendar v njej čakajo na dodatne pripomočke za fizioterapijo in delovno terapijo. V ekipi bolnišnice je 19 srednjih in diplomiranih medicinskih sester, fizioterapevt, socialni delavec in zdravnik, bolnišnico pa vodi diplomirana medicinska sestra.

Za zdaj v bolnišnici ne bo organizirane paliativne oskrbe, prav tako pa v njej ne bodo mogli poskrbeti za dolgotrajno hospitalizirane bolnike po poškodbi glave, pri katerih se predvideva zelo dolga bolnišnična oskrba, torej tudi več kot eno leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.