Svojci žrtev nesreče razočarani nad mediji

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
"Spoštujmo čustva svojcev pokojnih in jim pustimo, da se od svojih ljubljenih poslovijo v miru, brez kamer in mikrofonov," je v sporočilu za javnost zapisala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.
Oglej si celoten članek

Ugotavlja namreč, da so prijatelji, znanci in sorodniki umrlih razočarani nad načinom poročanja o nesreči in njenih udeležencih.

Kot je zapisala Pirc Musarjeva, se zdi, da so za dvig branosti posameznega medija dovoljena prav vsa sredstva, tudi objava fotografij iz osebnih spletnih profilov pokojnih in zapisi njihovih prijateljev, ki jih ti niso želeli deliti s splošno javnostjo, pač pa s tistimi, s katerimi so bili sicer v stiku na družbenem omrežju.

"Na srečo tako težkih preizkušenj, tudi za novinarje, pri nas ni veliko, vendar zadnja kliče po resnem premisleku o etičnosti ravnanja piscev," je poudarila informacijska pooblaščenka.

Pirc Musarjeva je še dodala, da s sporočilom v imenu sorodnikov apelira na medije, da svojcem, prijateljem in znancem umrlih v balonarski nesreči dovolijo, da jih k zadnjemu počivališču pospremijo v miru, stran od luči javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 23:13 28. Avgust 2012.

    Novinarji so lešinarji, slaba novica je dobra novica in obratno.

  • 21:37 28. Avgust 2012.

    Vse to je res, ker so novinarji prisiljeni v prodajanje svojih zgodb na tako majhnem prostoru z tako malo dogodki. …

  • 20:02 28. Avgust 2012.

    Ni več nobenega spoštovanja in gledanja na čustva, samo da je branost velika in čim več denarja!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.