Slovenija
33 ogledov

Svojci žrtev nesreče razočarani nad mediji

Nesreča balona v Ljubljani. Boštjan Tacol
"Spoštujmo čustva svojcev pokojnih in jim pustimo, da se od svojih ljubljenih poslovijo v miru, brez kamer in mikrofonov," je v sporočilu za javnost zapisala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Ugotavlja namreč, da so prijatelji, znanci in sorodniki umrlih razočarani nad načinom poročanja o nesreči in njenih udeležencih.

Kot je zapisala Pirc Musarjeva, se zdi, da so za dvig branosti posameznega medija dovoljena prav vsa sredstva, tudi objava fotografij iz osebnih spletnih profilov pokojnih in zapisi njihovih prijateljev, ki jih ti niso želeli deliti s splošno javnostjo, pač pa s tistimi, s katerimi so bili sicer v stiku na družbenem omrežju.

"Na srečo tako težkih preizkušenj, tudi za novinarje, pri nas ni veliko, vendar zadnja kliče po resnem premisleku o etičnosti ravnanja piscev," je poudarila informacijska pooblaščenka.

Pirc Musarjeva je še dodala, da s sporočilom v imenu sorodnikov apelira na medije, da svojcem, prijateljem in znancem umrlih v balonarski nesreči dovolijo, da jih k zadnjemu počivališču pospremijo v miru, stran od luči javnosti.

Komentarjev 6
  • Veteran 23:13 28.avgust 2012.

    Novinarji so lešinarji, slaba novica je dobra novica in obratno.

  • sprehajalec 21:37 28.avgust 2012.

    Vse to je res, ker so novinarji prisiljeni v prodajanje svojih zgodb na tako majhnem prostoru z tako malo dogodki. Trd posel in trdo zaslužen denar. Vsaj tako mislim. Vprašanje pa je, kdo plačuje Pirc Musarjevo, ki vsakih ...prikaži več 5 mesecev napiše en članek. Kdo plačuje takšno majhno produktivnost? Kateri bogat delodajalec si lahko to privošči? Kako preživlja svoje delovne dni v vmesnih obdobjih med posameznimi članki?

  • Limona 20:02 28.avgust 2012.

    Ni več nobenega spoštovanja in gledanja na čustva, samo da je branost velika in čim več denarja!